KGTÜ, En Çok Burs Veren Üniversite Seçildi

KGTÜ, En Çok Burs Veren Üniversite Seçildi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu verileri doğrultusunda eğitim burslarından faydalanan öğrenci oranının en yüksek olduğu üniversite seçildi.

YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2023'ü yayınladı. Yayınlanan rapora göre; "Ülkemizde 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu doğrultusunda 208 yükseköğretim kurumu faaliyette bulunmuştur. Bunların 129’u devlet üniversitesi, 75’i vakıf üniversitesi ve 4’ü vakıf meslek yüksekokuludur." ifadelerine yer verildi.

"Üniversitemiz Her Zaman Öğrencilerinin Yanında Olmaya Devam Edecek"

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, yayınlanan raporda öğrencilerine en çok burs veren üniversite seçildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, "2010 yılında Bilimsel Araştırma, Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı öncülüğünde kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana başarılarına her geçen gün yenisini eklemektedir. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi temel hedefleri gıda, tarım, hayvancılık ve bu alanları destekleyen konularda Türkiye'deki ihtisas boşluğunu doldurmak için kurulmuş olan bir üniversite olmakla beraber öğrencilerinin yanında da olan bir üniversitedir. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimize verdiğimiz burs desteğinde YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu'nda ilk sırada yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz her zaman öğrencilerinin yanında olmaya devam edecek." dedi.


Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız.