Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrenciler İçin Yatay Geçiş Başvuru İlanı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ UKRAYNA’DAKİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLER İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU İLANI

BAŞVURU TAKVİMİ

Başlangıç

Bitiş

BAŞVURULAR

11.04.2022

15.04.2022

BAŞVURU SONUÇLARININ İLANI

20.04.2022

ASİL ADAYLARIN KAYITLARI

21.04.2022

22.04.2022

YEDEK ADAY LİSTESİ İLANI

23.04.2022

YEDEK ADAY KAYITLARI

25.04.2022

Her ne sebeple olursa olsun ilan edilen tarihlerde ilgili programlara kayıt yaptırmayan adaylar bu haklarından vaz geçmiş sayılacaktır.

Bir diploma programına kayıtlı olmak şartıyla hazırlık sınıfı, ara sınıfları ve son sınıfında bulunan öğrenciler ÖSYS/YKS Kılavuzundaki şartlar çerçevesinde yatay geçiş yapabilir.

BAŞVURU KOŞULLARI

- Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin başvuru yaptıklarında kayıtlı öğrenci olmaları gerekir.

- Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumunun Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış olması ve Ukrayna’daki tanınan yükseköğretim kurumlarının örgün eğitim programlarına 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı güz dönemi ve önceki eğitim ve öğretim dönemlerinde kayıt yaptırmış olmaları gerekir.

- Kayıt yılındaki ÖSYS/YKS’ye girmiş olmaları ve

a- ÖSYS/YKS’de başarı sıralaması şartı aranan programlar için başarı sırası şartını,

b- ÖSYS/YKS’de başarı sırası aranmayan alanlarda, Türkiye’de ilgili yıldaki eşdeğer diploma programlarının en düşük taban puanına sahip olma şartını sağlamaları gerekir.

- Ukrayna’daki diploma programına uluslararası sınav (SAT1, ACT, Abitur, Fransız Bakaloryası, GCE A Level Sertifikası, Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureat IB, Avusturya Matura Diploması (Matura Reifezeugnis), İtalya Maturita Diploması (Diploma di Maturita) sonucu ile kayıt yaptırmış olan Türk ve yabancı öğrencilerin, yatay geçiş başvurusunda bulunacağı program için Üniversitenin ilgili yılda kabul ettiği uluslararası sınav asgari puan şartını sağlamış olmaları gerekir.

- Ukrayna’daki programa kayıt yapılan yıldaki ÖSYS/YKS kılavuzunda zikredilen sıralama kuruluşları listelerinde aranan sıralama şartını karşılayan üniversitelerin öğrencileri de yatay geçiş başvurusu yapabileceklerdir. Başarı sıralaması aranan diploma programları dışındaki alanlarda ÖSYS/YKS kılavuzunda zikredilen sıralama kuruluşları listelerinde ilk binde yer alma şartını taşımaları gerekir.

KONTENJANLAR

• Başvuru Formu
  • Başvuru Koşullarını Sağladığı İle İlgili Belge
  • Öğrenci Belgesi
  • Transkript (Not Belgesi)
  • Pasaport
  • Emniyetten Alınan Giriş-Çıkış Kayıtları

DEĞERLENDİRME

Öğrencilerin yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde, kayıtları sırasında esas alınan ulusal ve uluslararası sınav üstünlüğü dikkate alınacaktır.

KESİN KAYIT BELGELERİ

• Başvuru için istenilen evraklardan, orijinal ıslak imzalı sunulmamış belgelerin tamamı,
  • Öğrencinin Transkriptinde yer alan derslerin içerik bilgileri ile ilgili belgeler,
  • Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf,
  • Öğrenim ücretinin ödendiğine dair dekont.

KAYITLAR
Yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrencilerin Üniversite kayıt tarihlerinde kayıt belgelerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri ve öğrenim ücretini ödemeleri gerekmektedir. Süresi içinde belgeleri teslim etmeyen öğrenciler yatay geçiş haklarını kaybederler.

BAŞVURU YERİ

Merkez Bina

Melikşah Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA

Tel: 0 (332) 223 5488 -5433/5484